|  
  • Nazaj
  • Povečaj razmik med vrsticami
  • Povečaj pisavo
  • Zmanjšaj pisavo
  • Tiskaj
Domov
O centru
Ponudba
Download center
Nasveti in triki
Pomoč
Za start-upe

Mini šola podjetništva

18.06.13 | 09:00

Mini šola podjetništva – start:up delavnice

Start:up delavnice Tovarne podjemov predstavljajo aktivnost v okviru katere zainteresiranim potencialnim in obstoječim podjetnikom nudimo svetovanja in mentoriranja pri pripravi poslovnega načrta. Udeleženci Start:up delavnic za vrhunski poslovni načrt pridobijo vsa ključna znanja, kako pripraviti vsebinski in finančni del poslovnega načrta.

Delavnice bodo potekale v prostorih Tovarne podjemov – podjetniškega inkubatorja Univerze v Mariboru, Ulica škofa Maksimiljana Držečnika 6 (prej Svetozarevska ulica 6) v Mariboru.

Število mest na delavnicah je omejeno!

Komu je šola namenjena

Namen Mini šole podjetništva je pomoč podjetnikom pri:
  • Poslovnega načrta
  • Pridobitvi splošnih podjetniških znanj in razvoju poslovne ideje
  • Mreženju z drugimi podjetniki in podjetniški strokovnjaki
  • Pripravi ustrezne dokumentacije za včlanitev v Tovarna podjemov
Start:up delavnic se lahko udeležijo tako podjetniki, ki še razvijajo svojo poslovno idejo in pišejo poslovni načrt, kot tudi vsi drugi podjetniki, ki imajo lastna podjetja v zgodnjih fazah rasti. Start:up šole so namenjene zgolj podjetnikom, ki imajo resni namen včlanitve v Tovarno podjemov – podjetniški inkubator Univerze v Mariboru.

Vsebina in program delavnic

DELAVNICA: Sodobno poslovno načrtovanje
V okviru delavnice bo predstavljeno katera so ključna izhodišča za pripravo poslovnega načrta in katera poglavja mora vsebovati. Delavnica je namenjena vsem podjetnikom, ki želijo pripraviti vsebinski del poslovnega načrta resnično profesionalno in vrhunsko, seveda z namenom, da prepričajo bralca o inovativnosti ter potencialu podjetja.
Z udeležbo na delavnicah, boste pridobili vsa potrebna znanja, da ne boste pisali dokumenta, ki je sam sebi namen, temveč boste pripravili poslovni načrt, ki bo imel veliko dodano vrednost tako za podjetje, kot zunanje bralce (ocenjevalce, investitorje, bankirje ipd.). Spoznali boste sodobne pristope poslovnega načrtovanja po metodologiji Business Model Generation.
 
DELAVNICA: Pomen intelektualne lastnine
V okviru delavnice vam bodo podrobno predstavljene zakonske podlage oziroma možnosti zaščite vaše intelektualne lastnine. Poznavanje problematike intelektualne zaščite omogoča učinkovit nastop na trgu tako v primeru zaščite lastne intelektualne lastnine, kakor tudi izognitev kršenja intelektualnih lastnin drugih.
 
DELAVNICA: Finančne projekcije in viri financiranja
Finančni del poslovnega načrta se mora do potankosti skladati z vsebinskim delom poslovnega načrta. Vendar ravno pri pripravi finančnih projekcij in ustrezne finančne konstrukcije financiranja podjema imajo podjetniki daleč največ izzivov, saj je za pripravo finančnih projekcij potrebno poznavanje osnovnih kategorij podjetniških financ.
Delavnice bodo povsem praktično naravnane. Na delavnicah se bo ob predstavitvah osnov obravnaval tudi kako komunicirati oziroma sodelovati z računovodjo in kako brati bilance.

DELAVNICA: Davčni vidik poslovanja
Na delavnici bodo predstavljeni osnovni in najpomembnejši vidiki obdavčitve poslovanja samostojnih podjetnikov in gospodarskih družb. Ustanovitev podjetja je precej enostavna stvar, pri njegovem poslovanju pa je potrebno poznati med drugim tudi področje računovodstva in davkov. Predstavljno bo, s katerimi davki se sooča posameznik, ki se odloči za registriranje dejavnosti (s.p.), fizična oseba, ki se odloči za ustanovitev podjetja (d.o.o.) ter s kakšnimi davki se srečuje podjetje v okviru svojega poslovanja (DDV, DDPO). Dotaknili se bomo tudi novosti na davčnem področju, ki so pričele veljavi v letošnjem letu (npr. obdavčitev »normirancev« ipd.).
 

Predavatelji in osebni svetovalci

Urban Lapanje je v Tovarni podjemov odgovoren za razvoj novih programov, trženje in širjenje partnerske mreže ter svetovanje s področja marketinga in komunikacije. Ima dolgoletne izkušnje s področja snovanja in organizacije projektov, prav tako pa s področja svetovanja in vodenja delavnic o pripravi poslovnih načrtov.
 
Mag. Simona Horvat je direktorica in solastnica podjetja Evident d.o.o., ki že vrsto let uspešno svetuje na področju računovodstva in davkov. Prav tako je habilitirana v naziv gostujoče strokovnjakinja na Ekonomsko poslovni fakulteti v Mariboru, kjer izvaja predavanja pri predmetu Računalniško podprto knjigovodenje.
 
Mag. Petra Zavec je direktorica in solastnica podjetja Ultra d.o.o., davčna svetovalka z licenco Davčno izobraževalnega inštituta, ki že vrsto let uspešno svetuje na področju računovodstva in davkov.
 
Doc. dr. Anton Habjanič je direktor TehnoCentra UM d.o.o. – pisarne za prenos tehnologij Univerze v Mariboru, ki se že vrsto let ukvarja s svetovanjem na področju zaščite pravic intelektualne lastnine in komercializacije izumov ter z raziskovanjem in pripravo ustreznih politik na področju povezovanja raziskovalnih organizacij in gospodarstva.
 

Datumi delavnic in prijave

Sreda 26.6.2013
09.00 – 09.05 Pozdrav
09.05 – 10.30 Poslovno načrtovanje 1 del – poslovni načrt, Urban Lapajne, Tovarna podjemov
10.30 – 10.45 Odmor
10.45 – 12.00 Poslovno načrtovanje 2 del – canvas model Urban Lapajne, Tovarna podjemov
12.00 – 12.15 Odmor
12.15 – 14.15 Davčni vidiki poslovanja, mag. Petra Zavec, Ultra
14.15 – 15.30 Osebna svetovanja
 
Četrtek 27.6.2013
09.00 – 09.45 Kako zaščititi intelektualno lastnino, dr. Anton Habjanič, TehnoCenter UM
09.45 – 11.15 Finančno načrtovanje, mag. Simona Horvat, Evident
11.15 – 11.30 Odmor
11.30 – 13.00 Kako razumeti (brati) bilance?,  mag. Simona Horvat, Evident
13.00 – 13.15 Odmor
13.15 – 15.15 Kako izbrati pravega računovodjo in kako z njim sodelovati, mag. Simona Horvat, Evident
 

Prijave:

Prijavite se do 24.6.2013 na urska.renier@irp.si
Dodatne informacije na 02 2294 274
Število mest je omejeno!
 
Koristne informacije in povezave
Včlanitvi v Tovarn podjemov se nahajajo na  http://www.tovarnapodjemov.org/dokumenti/dokument.asp?id=175
Vsa potrebna orodja za poslovni načrt se nahajajo na www.poslovninacrt.org
 
 
|
Oceni nasvet:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
5 / 6
 
 


Center poslovnega načrtovanja ®, Tovarna podjemov, Ulica škofa Maksimilijana Držečnika 6, 2000 Maribor | T: 02 2294 278 | G: 041 372 418 | info@poslovninacrt.org

© 2011 IRP, Tovarna podjemov.

Pravno obvestilo | Piškotki